2014. nov. 22.

Simon Tamás - Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Sztori:
Alfi a rettenetes modorú, káromkodó, öntörvényű macska pár hetesen, két fröccs ellenében kerül az általa Szőrinek csúfolt gazdihoz. A kismacsek méltó módon nevéhez (Adolf) hamarosan az egész családon eluralkodik.
Lesz ne mulass, ha valami nem úgy történik ahogy őméltósága óhajtja. Beindul a terror.
Vigyázz kedves olvasó, mert hamarosan elönt a pisa, a kaka és olyan válogatott káromkodások zúdulnak rád, amitől egy rendes macska behúzná fülét és farkát...

Vérmacska sorozat:
1. Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör
2. Vérmacska 2 avagy a világuralom Alfira tör

Kiadó: Könyvmolyképző 2011
Műfaj: napló regény E/1-ben egy macska szemszögéből
Főbb szereplők:
Alfi, a macsek: : "én vagyok itt a jóisten f*szán a bojt, úgyhogy talán illő volna, ha nem lennél ennyire szigorú, hanem elkezdenél végre imádni…
Szőri, a gazdi: "aj, te depressziós köcsög, ne legyél már elkenődve, mint a szarom a spájzajtón, van életed, csak nincs értelme.
Feketehajú: Szőri anyja
dr. Cemende: az állatorvos
Kislófasz: a vetélytárs kiscica

Valamikor réges-régen egy ismerős panel-család kiköltözött vidékre a nagyihoz egy kertes házba, ahol már lakott egy-két kutya is. Mivel féltették gyönyörű, fajtiszta sziámi macskájukat, úgy gondolták jó ötlet lenne a mi kis családunknak gondjaira bízni a cicát. Nem ellenkeztünk, egy ideig.
3 napig bírtuk Jennifer uralkodását, aztán ment vissza kutyaeledelnek eredeti gazdáihoz. Nem voltunk felkészülve erre a tüzelő szukára és ő sem ránk.  Szóval ha csak egy kicsit is, de át tudom érzeni milyen lehet együtt élni egy Alfival.

Az előző évi könyvmolypárbaj egyik versenyzője Bandytha írt egy klassz kis bejegyzést erről a könyvről, ami meghozta a kedvem az olvasáshoz, így az idei párbajra be is neveztem, és nem bántam meg.

Forrás
Nem véletlenül választottam az idézetek közé olyanokat ami tartalmaz olyan kifejezéseket, melyek nem általánosak általában a regényekben. Fel akarok készíteni mindenkit arra, hogy ebben a könyvben  oldalankét minimum 5X szerepel olyan szó, hogy: bassza meg, köcsög, lófasz, buzi stb, ez a macsek mindenhová odapisál, kakál, hány és mindezt gyakran teszi. Vagyis aki érzékeny az ilyesmire ne vegye kezébe ezt a könyvet!
Nekem nem volt bajom vele, pár oldal után megszoktam e szokatlan stílust és nagyon jókat nevettem Alfi macska beszólásain. Ez a könyv legnagyobb erőssége és valószínűleg ennek a szokatlan stílusnak köszönheti népes rajongótáborát, akik még a facebookon is követik a terrormacska életét, nem is beszélve a blogjáról. (Alfimacsek néven megtalálható)
Nos és nem fogom követni a közösségin és egyenlőre a 2. rész olvasását is halogatom, mivel bevallom a nagy nevetések között néha bizony unatkoztam is. Ennek pedig azaz oka, hogy Alfi meglehetősen ingerszegény környezetben éli mindennapjait és kicsit unalmas volt már tizedszerre azt olvasni, hogy hogyan tette tönkre Feketehajú virágait, vagy éppen miért pisilte le Szőri takaróját. Egy kicsit jobban elszállhatott volna az író fantáziája a történetvezetés terén, nem is beszélve arról, hogy káromkodások tekintetében is jóval nagyobb szókincsből lehetett volna válogatni.
Alfi és Szőri viszonya egyébként egy megfáradt házassághoz hasonlít leginkább, amelyben két nagyon magányos lény próbálja túlélni a mindennapokat, veszekednek, kibékülnek, imádják egymást, majd keresztbe tesznek egymásnak. Na jó ezt inkább csak a macsek teszi.  Alfi csupa olyan dolgot vág gazdája fejéhez ami rá legalább annyira érvényes, hisz nem csak Szőri dagadt, lusta és becsajozni képtelen.

"Az orvosnál kaptam féreghajtót is, bár nem hiszem, hogy használ, mert Szőrös még mindig itt van."

A rosszindulatú, kiállhatatlan,diktátor macska portréja mögött azért néha-néha áttűnik a magányos, szeretetre vágyó kiscica is.
De ezt csak nagyon halkan jegyzem meg nehogy meghallja, hisz még lekarmolja a vádlimat az ebadta.

Történet: 10/7
Karakterek: 10/9
Stílus: 10/7

Összesítve: 10/7
Elég rá egy csöndes délután, lehetőleg nem emberek között a tömegközlekedésen, vagy orvosi váróban, mert előbb utóbb meglincselnek a sok és hangos röhögés miatt.
Ne vedd komolyan és akkor jól fogsz szórakozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése