2011. dec. 9.

J.R. Ward: Felszabadított szerető

"A Szent Ferenc Kórház szikés csapatában dr. Manny Manello állt a rakás legtetején, nemcsak egy alosztály vezetőjeként, mint Jane, hanem az egész pereputty fejeként. Ami azt jelentette, hogy egy filmszár, egy kiképző őrmester és az Amerikai Egyesült Államok elnöke volt egybegyúrva a száznyolcvan centi magas, nagydarab gazemberbe. Szörnyű természettel rendelkezett, lenyűgöző tudással és körülbelül egy másodpercnyi tűrőképességgel.
Ha jó napja volt."

Előzmény:  http://ananiila.blogspot.com/2011/11/top-10-konyvsorozat-8-helyezett.html

A fenti bejegyzésem végén azoknak ajánlottam ezt a könyvsorozatot akik szeretik a titokzatos szexis vámpírokat némi erotikával fűszerezve.
Ez erre a részre is érvényes, amely immáron a 9. a Fekete tőr testvériség sorozatban..

Történet: Vishous ikertestvére Payne súlyosan megsérül. Jane a testvérek orvosa, régi barátját és kollégáját Manuel Manello-t hívja segítségül a lány megmentéséhez. Payne és Manuel hamar egymásba habarodik, de a vámpírlány és ember szerelme nem bonyodalmaktól mentes. A helyzetet súlyosbítja Vishous nem éppen problémamegoldó személyisége, és az új európai vámpírok megjelenése.



 Nem vagyok oda ezért a részért. Szerencsére a cselekmény több szálon fut, és megmondom őszintén szívesebben olvastam a mellékszálakat, mint Payne és Manello történetét. Igyekszem spoiler nélkül fogalmazni:
1. fő szál: Payne és Manelló
Nekem Manello soha nem volt szimpi, most is csak az tetszik benne, hogy nem rettent meg a vámpírok világától bátran beszólogatott V-nek. Payne külsejét tekintve egy harcos királylány, de most inkább egy eltévedt kislányra hasonlított, aki nagyon nehezen érti meg a világot amibe bekerült.
Zavart Manny állandó erekciója, ami mindig feltámadt valahányszor csak eszébe jutott a lány.
Lassan mindenkinek lesz már testvére. Jobban ki lehetett volna fejteni ezt a témát és akkor történt is volna valami a könyvben.
2. fő szál: Jane és V
Nyugodtan nevezhetjük ezt is fő szálnak, mert legalább annyit foglalkozott velük Ward mint Manny-val és Payne-el. Végre bepillantást nyerhettünk, hogy mi történik a "Boldogan éltek míg meg nem haltak" végű sztorik után. Én irtózom minden fájdalomtól, így nem is értem V-t és az ő lelkivilágát. Jane sem tartozik a kedvenceim közé. Butch-ot viszont kedvelem, igazi jó barát.
3. mellékszál: Qhuinn
Sajnos csak kevés ideig szerepelt és akkor sem történt vele sok minden, én drukkolok neki és Blay-nek. Szívesen olvastam volna többet róluk. Akit zavar a férfiak közti szerelem annak nyilván nem ez a kedvenc szála a történetben. Saxton-t is csipem, tetszik a hozzáállása a helyzethez. Remélem a későbbiekben mindenki megtalálja a párját.
4. mellékszál: Xcor és csapata
Megérkeztek az európai vámpírok. Ward kicsit meg akarja keverni az olvasót velük, hisz először ők tűnnek az új rossz fiúknak, de később árnyalja ezt a képet. Nem csodálkoznék rajta ha egy rövid összecsapás után ők is a testvériségben kötnének ki, biztosítva ezzel az alapanyagot további 10 részre.
5. mellékszál: José de La Cruz
Itt is inkább a társában DelVecchio-ban látok fantáziát. Azért remélem a nyomozó összefut még Butch-csal.

Összességében nem vagyok elragadtatva főleg az utolsó két rész után, amik nagyon bejöttek nekem. Viszont Ward stílusa továbbra is olvasmányos, szellemes. Amikor volt időm olvasni nehezen hagytam abba, annak ellenére, hogy a Manny és Payne szálat szívem szerint átlapoztam volna annyira untam a sok picsorgást.
Mindenképpen el fogom olvasni a következő részt is ami valószínűleg az Újjászületett szerető címet kapja és  Tohr és Sen'ki történetét meséli el. (Nagyon szeretnék Zsadis-ról és kis családjáról is olvasni már) Viszont nem kaparom a falat a megjelenésig.
5/3 pont de csak mert szeretem ezt a sorozatot. Még.

1 megjegyzés:

  1. Megint nem egy nekem való könyv. :D Soha, egy másodpercre se érdekeltek a vámpírok, a vámpírszerelem meg ha lehet, még kevésbé, úgyhogy ehhez a bejegyzéshez nem is tudok érdemben hozzászólni. :D

    VálaszTörlés