2012. máj. 16.

Diana Rowland: A démon jele

"– Egy szövetségi ügynökhöz képest egész okos vagy.
– Átugrottam egy csomó kérdést a felvételi vizsgán, hogy bekerülhessek a céghez"


Sztori: A húszas évei végén járó Kara Gillian nappal egy frissen kinevezett nyomozó, aki megkapja élete első gyilkossági ügyét, mely során rögtön egy sorozatgyilkos nyomába kell erednie.
Éjjel azonban titkos tevékenységet folytat pincéjében: Démonokat idéz. Hamarosan kiderül, hogy ennek a képességének jó hasznát veheti az ügy megoldásában. Mindeközben két jóképű férfi is keresztezi útját, a hihetetlen szépségű Démon Lord és a kissé ellenséges FBI ügynök.


Ismét egy igazi elsősorban nőknek szóló könnyed fantasy, egy újabb sorozat bevezető része.

Moly adatlap

Stílusában mindenképpen a korai Anita Blake könyvekhez tudnám hasonlítani nem véletlenül.
Adott egy felnőtt nő akinek paranormális képessége a halottidézés helyett, a démonidézés. Már az elején megjelenik a titokzatos és nagyon vonzó Démon Lord  Rhyzkahl, aki öt percnyi ismeretség után (nem viccelek tényleg) széttárja lábát hősnőnknek, aki természetesen addig szinte a jó erkölcs mintaképe volt. Ahogy halad a nyomozás megjelenik a másik férfi Ryan az FBI ügynök aki szintén titokzatos, sőt az elején unszimpatikus Kara-nak, de a végére.....
Nos igen elég tipikus, ha csak ezeket a részeket veszem ki a történetből. Igaz itt egy rész alatt lerendezik azt amin az Anita Blake sorozatban legalább 4 részen keresztül nyűglődnek. :)





Amit mindenképpen pozitívumnak tartok, hogy a nyomozó szál jóval erősebb mint a hasonló történetekben, bepillantást nyerünk a helyszínelésbe és a boncolás rejtelmeibe is.
A nyomozás maga logikusan felépített bár számomra nem túl izgalmas, nem késztetett gondolkodásra így nem is jöttem rá ki a gyilkos, és sokkot sem kaptam mikor kiderült.
Az erotikus jelenetek szám szerint kettő, az éppen elég kategóriába tartozik nem túl részletes inkább csak a körülmények miatt húztam a számat közben.
Erőssége a könyvnek a karakterábrázolás és a humor.
A főhős Kara szimpatikus, kicsit még esetlen, kiforratlan de szerethető. A Démon Lord kissé félelmetes a düh kitörései miatt, az a figura akiről nem lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz és ezek a karakterek nekem a kedvenceim. Mindenképpen érdekesebb figura számomra mint Ryan az ügynök, aki szerintem a következő részekben a segítőkész, jó fiú lesz. Nyilvánvaló, hogy itt a könyv rajongói hasonló vitát fognak lefolytatni mint JC és Richard (Anita Blake) esetében. :)
A legtöbb könyvet azonnal elképzelem hogy mutatna filmen, ez a könyv nagyon jó alapanyag lehetne, bár a rendkívül brutális és véres gyilkosságok megjelenítése biztos okozna némi gondot a készítőknek.

Összességében azt kell mondjam, ha ezt a könyvet úgy három évvel korábban olvasom biztos sokkal jobban tetszett volna.  Így gyakran volt olyan érzésem, hogy mintha ezt már olvastam volna valahol.
Azért a  folytatásra ha megjelenik mindenképpen lecsapok.

Értékelésem: 5/3

10 megjegyzés:

  1. Ó, nekem nagyon tetszett ez a könyv...:) A következő rész megjelenéséről nem hallottam semmit, valószínű, hogy nem is tervezi a kiadó.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálad láttam azért is figyeltem fel rá, bár te sem adtál rá 5 pontot, de a húgi is elolvasta és neki nagyon tetszett.
      Bevezető résznek ígéretes. Lehet hogy kicsit szigorú voltam a 3 ponttal de nem tudtam figyelmen kívül hagyni az "én ezt már olvastam" érzést.
      Azért kár lenne ha nem folytatnák. :(

      Törlés
  2. Julie Plec tuti ki tudna hozni belőle valami elképesztően jó sorozatot :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk sorozat nem jutott eszembe de nem is rossz ötlet. :)
      Azt nem tudom ki játszhatná a Démon Lordot.

      "Gyönyörű volt. Angyali. Fehérszőke haja
      selyemsimán hullott alá a hátára. A bőre ragyogott
      a tűz fényében, éterien tökéletes volt. Izmos és
      magas..."

      Törlés
    2. Alexander Skarsgard a true bloodból :D

      Törlés
    3. Jó pasi, tetszetős :D Pont olyan karikák vannak a szeme alatt mindig mint nekem :DDD

      Törlés
    4. ez már egy közös téma, hívd el randira :D

      Törlés
    5. Na azzal a nyelvtudással ami nekem van érdekes lenne :DDD
      Egyébként sem merném, nyuszi vagyok naon. :)))
      És 06.10-én új évad!!!!!

      Törlés
    6. :D azt hittem már vmi féltékeny férj meggátol benne hogy becserkészd. Egyébként lehet svédül kellene megtanulni és úgy elhívni. Jú már én is várom az új évadot bár már azt sem tudom hol lett vége:D

      Törlés
    7. Azért nem ő lenne az első számú randipartnerem a hírességek közül:)) Én sem tudom hogy lett vége de olvastam a könyveket is, és ha nem is követi a sorozat a könyvet azért az alapsztoriban megjelennek ismerős szálak. Ezt is a húgival együtt szoktuk nézni és az ő emlékezője jobb mint az enyém majd felvilágosít előtte. :DDD

      Törlés