2012. szept. 3.

Összefoglaló - 2012. augusztus

És végreeeeeee! Vége a nyárnak. Oké tudom rajtam kívül senki nem örül ennek, főleg a sulisok.
Voltam másfél hét szabin, gondoltam végre nézek egy csomó filmet, na persze ahogy én azt elképzeltem....:)

Augusztusi olvasmányaim:

1. Ta-mia Sansa: Sötét Hórusz
kritikám itt található 5/5

2. John Scalzi: Vének háborúja
Egy kicsit csalódás volt nekem ez a sci-fi, hiányzott belőle valami. De akik most barátkoznának a műfajjal azoknak tudom ajánlani. 5/4

3. Ta-mia Sansa: Forradások
A Sötét Hórusz kiegészítő kötete, melyben többet megtudhatunk a főhős életéről. 5/4

4. Dmitry Glukohvsky: Metro 2033
Nem szerettem, nagyon untam több mint 2 hónapig szenvedtem vele, pedig az alaptémája nagyon jó csak a megvalósítás volt számomra óriási csalódás. Kihívásra olvastam el, különben abbahagytam volna. 5/3 csak a téma és a vége miatt, egyébként 5/2 lenne. Én a videojátékot nem ismerem, de azt hallottam sok köze nincs a könyvhöz.

5-10. Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1-6
Egy gyors újraolvasás a 7. könyv előtt. :))


Sorozatok:

El sem hiszem, de befejeztem Jack Bauer kalandjait. Nem bánom, hogy befejezték ezt a sorozatot semmi újjal nem tudtak már szolgálni, ahogy hallom egy lezáró film még várható, azt mindenképpen megnézem majd.
Vége a True Blood-nak és a Falling Skies-nek is. Az előbbi nagy-nagy csalódás az utóbbi kellemes meglepetés. Bővebben kifejtem majd egy külön írásban.
M1-en nézem a Bosszút, de nem vagyok elájulva tőle, ennek oka a főszereplő lány, aki bár nagyon szép, de mint színésznő elég színtelen, szagtalan, légnemű.... és csak ront rajta a magyar hangja.
Az egyszervolt, hol nem volt első 5-6 részét már láttam, utána bekapcsolódom rendesen, addig olvasás mellett háttérműsornak elmegy.
Dallas első részét még úgy ahogy követtem, de a második részre már nem voltam kíváncsi, azt hiszem én ezt passzolom.
És vége lett az Onedin családnak is, mondjuk pont az utolsó részt végig agonizáltam, mert pont szabira esett és nem nagyon volt kedvem miatta teljesen felébredni negyed hatkor. :)))

TV:

A fent említett sorozatok mellett, természetesen az olimpia amit nagy elánnal követtem. Nagyon kellemes pillanatokat szereztek olimpikonjaink. Gratulálok nekik.
Egyébként uborkaszezon volt, de végreeeeee szeptember és ismét jönnek a tehetségkutatók, amiket én imádok. (főleg megkritizálni, muhahaaa)

Filmek:

Ahhoz képest ami tervbe volt véve ismét szerény a nézettségi listám.
1. Mr. Nobody: na ezt viszont kétszer is megnéztem. Ajánlóm itt olvasható.
2. Alexander: az M1-en kaptam el, most láttam kb. negyedszer. Pedig nem valami jó film, de annyi kedvencem játszik benne, hogy mindig muszáj megnézni. :) Most megint felfedeztem benne két  kedvenc sorozatos színészt. Joseph "Klaus" Morgan-t és Rory "Véreb" Mcann-t. (Vámpír naplók és Trónok harca)
Szándékomban állt még megnézni a Sherlock Holmes 2. részét, de 10 perc után meguntam, és a Hot Fuzz-t, de pár perc után rájöttem, hogy én ezt már láttam és akkor sem tetszett. Viszont ebben is játszik a Véreb :))


Blog:

Mindössze 5 bejegyzés született, ezek közül a legnépszerűbb a Remek! című könyvről szóló írásom. Egy kicsit kiadtam magam amikor válaszoltam 11 kérdésre és elmondtam magamról 11 dolgot amit arra érdemesnek tartottam.
828-an kattintottak valamiért a blogra. Ha marad a 800-as átlag év végére meglesz a 10.000 látogatottság!!!! :)))
Keresőszavakban most nem volt semmi különleges, de kerestek szépfiúkat strandon, és mivel közeleg a suli többen is Bezzeg az én időmben olvasónaplót szerettek volna, sajnos az én bejegyzésem ahhoz kevés. :(

Fel a fejjel, hisz:

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem."


Tudom, tudom, ennek csak én örülök. :)))








8 megjegyzés:

  1. Én tegnap fejeztem be a True Blood-ot... hát, mit mondjak. Nem ragadt magával úgy, mint az előző évadok, de szerintem az utolsó 3 rész az jó volt. Most Bill tényleg megbolondult????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a tesómmal közös program (nem együtt lakunk így van amikor 3 részt is megnézünk egyben, a vége pont ilyen volt)együtt is fanyalogtuk szinte végig. :((
      Túl sok szereplő, túl sok szál. Nem sikerült nekik egybefogni.
      Amikor úgy nézett ki, hogy Bill megmurdel a tesómnak mondtam, hogy biztos ő lesz otthon az ikrekkel :DDDD

      Törlés
    2. Jaja közös progi, jó is... bár nekem konkrétan az agyamra ment ez az évad!!! Ha nincs benn Erik akkor szerintem végig se szenvedem... Azt nem értem, hogy ez az évad mégis melyik könyvből volt????? mert én semmire nem tudtam asszociálni... Pedig én szeretem a könyveket, nem értem mért nem lehetett annál maradni (legalább fő vonalnak... - tudom az nem tenne ki 12 részt na de akkor is...)
      Amúgy annak meg csak örültem volna, ha végre kiteszik Billt... a könyvbe se csíptem és a sorozatba se...

      Törlés
    3. eddig némi fő szál mindig volt a könyvből, de most nem emlékszem mi lehetett. :(( Nem most kellett volna összejönnie Eric barátunkkal Sookie-nak??? Á már azt is újra kellene olvasni. :))

      Törlés
  2. Egyébként tényleg Eric a legjobb benne :)))Miatta érdemes nézni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De lassan már ő is kevés lesz ahhoz hogy nézzem. :((((

      Törlés
  3. Az Eric-Sookie páros már megvolt.:)))
    Én egyébként most kedvet kaptam, hogy elolvassam a könyvet. Eddig még egy részt sem olvastam belőle. A rukkolán próbálom elkapni, de mindig elviszik előlem.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őőőőő izééé, na jó most kicsit spoiler, de Eric és Sookie sokáig együtt vannak mint egy pár a könyvekben. Nem csak egy "akció" erejéig. :)
      Egyébként az első könyv valami borzalmas, de aztán fordítót cseréltek és a történet is fejlődött, de mint minden sorozat elég hullámzó. Viszont rövid és pörgős könnyen olvasható. Nekem csak e-bookban van meg, ha úgy jó elküldöm. Én a 9. részig olvastam. Azt hiszem 11. van meg magyarul.

      Törlés