2012. febr. 24.

Leiner Laura - A Szent Johanna gimi 5 - Remény



"– Mennem kell – suttogta.
– Tudom – fúrtam bele a tekintetem az övébe.
– Megvársz? – kérdezte halkan.
– Két és fél éve mást sem csinálok – feleltem, mire lehunyta a szemét, és újra megcsókolt."

 Előző részről: http://ananiila.blogspot.com/2012/02/leiner-laura-szent-johanna-gimi-4.html

Sztori: Párizsi utazás, nyaralás a nagyszülőkkel, és a Cortez nélküli nyár után megkezdődik Reni számára a gimi 3. éve. Új osztálytárs: Macu, új ismerős: Gomba, egy hazugság egy nem létező szerelemről: Jerome és sok-sok bonyodalom, félreértés után, talán van még remény...

Most vagy elfogyott az írónő képzelőereje vagy én sokalltam be az 5. részre mert ez nekem egy kicsit kevés volt. Teljesen másként alakult a történet mint ahogy vártam, és a kitűnő 3. és 4. rész után ez inkább a 2. rész színvonalát hozta. Hangsúlyozom: nálam.

Kicsit belemennék a részletekbe, tehát spoileres területre tévedsz!!!!!


Nem tetszik az új diák, Macu. Minek kellet egy új Dave a történetbe? Vagy egy új szuper-hiper menő srác kellett volna vagy egy csinos lány. Ők meg tudták volna keverni egy kicsit a dolgokat és akkor nem csak Reni nyűglődéséről szólt volna a könyv. Abból ugyanis 4 rész bőven elég volt.
Mivel egy kicsit egy helyben toporgott a történet ami Reni-Cortez kapcsolatát illeti előtérbe kerültek a többiek, amit végül is nem bánok, kivéve Robiékat akiktől én a falnak megyek.
Cortez-t néha (na jó inkább gyakran) képen töröltem volna szívem szerint, és az, hogy Arnold csak meg lett említve na azon akadtam ki igazán. Kedvencemmel így elbánni??? :S
Kinga-Zsolti páros szenzációs, bár én már az első könyvben tudtam, hogy ők egy pár lesznek. :)
Kinga és Reni hazugsága is tetszett és vártam, hogy mikor, hogyan derül ki és mi lesz a következménye, de persze ezt is másként képzeltem.
Na jó Laura így képzelte akkor így van és kész. Hiába akarok más történetet ha ez van. :D






 Reni végre átment némi jellemfejlődésen, bár Kingának ebben nagy érdeme van. Az osztály viszont lököttebb mint valaha, mintha visszafejlődnének. Az hogy főhőseink sms-ben, mns-en többet értekeznek mint szemtől szembe ez kiakaszt, rájuk kiabálnék szívem szerint. Egész nap egy osztályban vagytok miért nem beszéltek??? Na és a többiek, miért hallgatnak, miért nem avatkoznak be?
Tudom, hogy ezek a dolgok az előző kötetekben is így voltak, de ez már kicsit sok volt nekem.  De talán a folytatás már másról fog szólni, hiszen szerelmeseink egymásra találtak.
 Mivel a 6. könyv alcíme: Ketten, talán-talán az lesz amiben sokan reménykednek. Bár Renit ismerve ez sem lesz egy fáklyás menet. :D

A könyv a jövő héten 02.27.-én jelenik meg, remélem egy-két héten belül abszolválhatom, és kíméletlenül leírom a véleményem! :D Mert azért a lelkesedésem nem múlt el, annak ellenére, hogy ez a rész annyira nem jött be.
Már annyira megszerettem a szereplőket, nem bírom ki, hogy ne tudjam hogyan alakul a sorsuk. 

Értékelésem: 5/3,5

8 megjegyzés:

  1. Egész álló éjszaka ezt olvastam és egyszerűen nem bírtam letenni! Így, úgymondd 2 nap alatt kiolvastam. Imádtam!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a 3. és 4. rész a kedvencem. :)

      Törlés
    2. Azok is nagyon tetszettek, mint úgy az egész SZJG sorozat! :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik csak még nem volt alkalmam kiolvasni, egy oldalt se találok ahol lelehetne tölteni vagy ilyesmi..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. írj e-mailt: ananiila111@gmail.com

      Törlés
    2. Ananila én is irhatok ? :O

      Törlés
    3. azért van közzétéve az email címem, hogy nyugodtan írjatok rá, bármivel kapcsolatban. :)

      Törlés
  3. Már elég régen olvastam, de arra emlékszem, hogy nem ez volt a kedvencem, hanem a harmadik rész. Ez se volt rossz, sőt kifejezetten pompásnak ígérkezett. Őszintén megkedveltem a társaságot, elején még Arnoldot is csíptem, de ma már magasról teszek reája, mivel Leiner Laura úgy gondolta, legyen inkább negatív a személyisége. Ami egy picinyt kár mivel kedves, hűséges és eszes barátnak láttam, aki jóban és rosszban OTT van. Reni mellett. Habár... sajna ez megváltozott. Cortezt egy flegma egyéniségnek láttam, s a kocka ez esetben is fordult szintúgy, de nem rossz értelemben. :) Cortez tökély pár Renátának. Cuki.

    VálaszTörlés