2011. okt. 20.

Top 10. könyvsorozat - 10.helyezett: Merry Gentry

Főleg az utóbbi pár évben vettem észre, hogy gyanútlanul elolvasok egy könyvet és meglepetten tapasztalom, hogy nincs is vége, ez különösen érvényes a sci-fi és fantasy olvasmányaimra. Aztán kis utánajárással kiderül, hogy jó esetben már több része megjelent magyarul,  rosszabb esetben viszont várni kell a folytatásra.
Most számba veszem, hogy nekem mely sorozatok jöttek be.
A tíz sorozat közül csak kettő nem sci-fi vagy fantasy, ez tükrözi az ízlésemet is de azt is, hogy sorozatok többnyire ezekben a műfajokban születnek. Az a kettő a nyomozós kategóriába sorolható.
Hat olyan sorozat van amelynek a főszereplője nő.
Kettő sorozat van magyar szerzőtől ráadásul mindkét író a női nem képviselője.
Kettő olyan sorozat van a listámon amely ifjúsági regények közé sorolható.
Kettő sorozatból mozi film  készült vagy jelenleg is készül.
Kettőből pedig tv-sorozatot nézhetünk.
Lehet találgatni :)

Íme a 10. helyezett:

Laurell K. Hamilton - Merry Gentry

" Csak azért élek, hogy alattad szolgáljak, vagy rajtad, vagy bármily módon, ahogy kívánod – szorította a bal kezemet az ajkához."

A sorozatot csak 18 éven felülieknek ajánlom, hisz tulajdonképpen nem más mint tömény és kemény erotika némi történettel fűszerezve, egyesek szerint fantasy-s könyvpornó.

A címszereplő Meredith Gentry LA-ben éli életét, mint nyomozó. Kollégái médiumok, bűbájt gyakorlók és többnyire nem emberek. Ez ebben a világban azonban megszokott, hisz Merry is hercegnő, mégpedig egy unseeli tündérhercegnő.
Főhősnőnk nagynénje a Sötétség és Levegő Királynője és udvartartása elől menekült inkognitóba. Egy nyomozása közben azonban fény derül kilétére és nagynénje rátalál.
Merry-nek nincs más választása, mint visszatérni a különös halhatatlan szerzetektől nyüzsgő udvarba, hisz a királynő nem tűr ellentmondást.
Teherbe kell esnie, ehhez sokszámú, sok fajú csodás pasival és egyéb teremtménnyel kell intimebb kapcsolatba kerülnie. Ha sikerül övé a trón, ha nem a halál várja...
Az utód mielőbbi produkálása a cél hisz unokatestvére Cel is a trón várományosa.
Mindezt persze különféle intrikák, bonyodalmak, újabb nyomozások és küldetések közepette, hogy két szexjelenet között azért történjék is valami.
Merry makacs és önfejű sokban hasonlít Anita Blake-re (ő majd jóval később lesz a listámon). A könyv férfiszereplői között minden típus megtalálható, az én kedvencem Fagy.

Magyarul 2011.11.08.-án jelenik meg a 6. rész, ami a Fagyos érintés címet kapta.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése