2013. dec. 6.

Összefoglaló - 2013. november

Úgy néz ki mégsem jön össze a 100 elolvasott könyv idén. Igaz nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Ez az olvasnivalókra különösen igaz. Novemberben sikerült csupa jó könyvet olvasnom.
Értékelési pontszámaim változtak, áttértem a 10-es skálára.

Olvasmányaim (6):

1. Orson Scott Card: Végjáték 10/10*
http://ananiila.blogspot.hu/2013/11/orson-scott-card-vegjatek.html
Egyik kedvenc könyvem!!! Nem csak sci-fi rajongóknak!

2. M.C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő 10/7
5. része a sorozatnak.
Moly-adatlap
A cselekmény néha csak toporog egy helyben, csupa lényegtelen dologról esik szó. A nyomozás egyszerűen nevetséges. Szinte mindig a gyilkos leplezi le magát. Mégis amikor már ott tartok, hogy na ezt hagyom a fenébe, mindig visszaránt egy-egy mondat, amin jóízűen felnevetek vagy elmosolyodom. Nem lehet egy pillanatig sem komolyan venni Agatha-t sem a történetét.

3. Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája 10/9,5
http://ananiila.blogspot.hu/2013/11/gaura-agnes-vampirok-muzsaja.html
Nagyon jó fantasy! Borbíró Bori sorozat 1. része.

4. Gaura Ágnes: Átkozott balszerencse 10/8
Borbíró Bori sorozat 2. része
http://ananiila.blogspot.hu/2013/11/gaura-agnes-atkozott-balszerencse.html

5. László Zoltán: Keringés 10/8
Nagyon jó magyar sci-fi!
http://ananiila.blogspot.hu/2013/11/laszlo-zoltan-keringes.html

6. Ryan Loveless: Ethan és Carter 10/8
Moly-adatlap
Zavarba ejtő könyv. És nem a két fiú szerelme vagy szexuális kapcsolata miatt. Nagyon őszinte, ugyanakkor túlságosan idealista. Kétlem, hogy az emberek ilyen elfogadóak lennének bárhol a világban. És megint nem a homoszexualitásra gondolok, hanem a két srác betegségére. Jó volt olvasni róluk, a közösségről ami körülvette őket.  Kissé rövid, emiatt pát dolog kidolgozatlan, de hatással van az emberre az biztos.

Tv, sorozatok:
Meglepően jó sorozattá nőtte ki magát a TV2-n szerda esténként sugárzott  A Bura alatt. Stephen King regényéből készült minisorozatról van szó. Nagyon érdekes története és karakterei vannak. 13 részes az első évad, sajnos eléggé nyitott a vége, de lesz második évad. Gondolkodom a könyv elolvasásán, bár úgy tudom eléggé más a sorozat, mint a könyv. 
A másik kedvenc kora esti programom a Shopping királynők című műsor a Fem3-on. Hihetetlen, hogy milyen irigy, rosszindulatú nőszemélyek is szerepelnek benne. Igaz amikor ismert emberek vannak a műsorban akkor meg megy a körbenyalizás, senki nem kap 4 pontnál rosszabbat. Engem szórakoztat, pedig nem érdekel a divat. Egy kis ismertető: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=145684

Mozi:
Az év legjobb filmje? Nálam elég valószínű, hogy az. Futótűz kritikám itt olvasható.

Blog:
Novemberben nagyon aktív voltam, hisz 10 bejegyzésem született. Igaz ezekből 4 X-Faktorral kapcsolatos. Valamikor a hónap végén megszületett a 35000. látogatóm! És még Kínából is kattintottak ide háromszor!

Mikulásra sok-sok csokit, karácsonyra sok-sok könyvet kívánok minden kedves olvasómnak!
Békés boldog ünnepeket!

A hónap dala, természetesen a....:
Wham-Last Christmas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése