2012. máj. 3.

Összefoglaló - 2012. április

Kicsit a sorozatok elvették az időt az olvasástól, de azért így is hoztam az átlagot.

6 könyvet olvastam el, melyek a következők:

Ken Follett: Titánok bukása
véleményem a könyvről itt olvasható: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/ken-follett-titanok-bukasa.html


Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 
ezt a furcsa, de jó könyvet itt értékeltem: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/ransom-riggs-vandorsolyom-kisasszony.html

Carrie Ryan: Kezek és fogak erdeje
sajnos ez a könyv csalódást okozott, hogy miért azt itt olvashatjátok: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/carrie-ryan-kezek-es-fogak-erdeje.html

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz 
a sok könnyed olvasmány után egy kicsit komolyabb, de nekem nagyon kedves könyv: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/grecso-krisztian-mellettem-elfersz.html

Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
a témája miatt nem tetszett, egyébként az írás stílusa bejön: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/laurie-halse-anderson-jegviraglanyok.html

Raana Raas: Időcsodák 1 - Elágazó utak
a Csodaidők sorozat mi lett volna ha... koncepcióján íródott könyve. Ez tetszett legjobban ebben a hónapban. Nemsokára lesz egy hosszabb bejegyzés az egész CSI univerzumról. 5/5



Sorozatok:

Végre elkezdődött a Trónok harca 2. évada. !!!!
Nálam abszolút kedvenc a könyvsorozat és a belőle készült kitűnő sorozat is. Nemsokára írok bejegyzést, hisz ha minden igaz 05.29.-én megjelenik az 5. könyv is magyarul.
Az AXN maraton keretében jó pár rész megnéztem a Felejthetetlen című krimi sorozatból, akkor jó volt de nem töröm magam a folytatásért. 
A régebben követett sorozatok mellett felfedeztem, hogy a Prizma tv igaz hajnalban de el kezdte adni az Onedin családot. Valamikor nagyon kicsi koromból rémlik valami most ismét felfedeztem és azt kell mondjam nagyon tetszik. Mivel 1850-ben játszódik hiába nagyon régi a sorozat ma is nézhető.



 Filmek:

Ismételten nem vittem túlzásba a filmnézést, mindössze 3 filmet láttam.
Felettünk a Föld nagyon tetszett, értékelésem: http://ananiila.blogspot.com/2012/04/felettunk-fold-film.html
A másik két filmet viszont nem is tudom miért néztem végig.
Drive Angry-nál már akkor gyanakodnom kellett volna amikor megpillantottam Nicolas Cage-t, neki mostanában borzalmas filmjei vannak.
A Csúcshatás témája még tetszett is de elég unalmas volt.



TV:

Nálam az Éden Hotel viszi a pálmát, sokkal érdekesebb mint az előző széria, főleg így a vége felé egyre többeknek jön ki az igazi énje.
Megasztárban van kb. 3 jó énekes nulla egyéniséggel (Gigi, Andrea, Balázs) a többiek közül még Benji-ben látnék fantáziát de ő meg borzalmasan énekel. A többi említésre sem méltó.
Csillag születik egyetlen erőssége Puzsér. Szinte mindig egyetértek vele, kivéve amikor agyon dicséri a táncosokat meg az énekes csajt. Mert szerintem ők sem annyira jók. 7 pontnál többet még nem adtam volna senkinek. :(

Blog:

7 bejegyzést írtam, ezek közül a legnépszerűbb a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvről írt bejegyzésem.
Összességében  még mindig a Vámpírnaplók vezet, bár gondolom ez inkább a letöltésre vágyók miatt van. SzJ gimi és az Éhezők viadala filmkritikám is népszerű volt áprilisban.
Összesen 794-en látogatták meg az oldalt, ez eddig a csúcs!!!

És végül a kedvencem a fura keresőszavak:
- klaus smith fanfiction  - írjak egyet?
- műláb - először furcsállottam aztán rájöttem, hogy megemlítettem mint eltérést az Éh könyv és film között
- hol lakik Denisa Wry - nem emlékszem már de nem ő lakik Fertőcity-ben? vagy az Kyra?

Áprilisra ennyi. Üdv.

7 megjegyzés:

  1. Ez aztán az összegzés :) A páromnak is a kedvence az Éden Hotel, de ő egy huzamba szokta végig nézni:)))) Én csak az ő beszámolóiból értesülök a történtekről :D Neki nagyon tetszik. Szerintem nem igazi kapcsolatok vannak benne, gondolok itt a legutóbbi srácra, akinek egy idősebb barátnője van kint és most hazudozik neki is meg a bentinek is. A párom váltig állítja, hogy minden kinti kapcsolat igazi, szerintem meg hazugság.

    VálaszTörlés
  2. Nyilvánvaló hogy a benti kapcsolatok csak érdek kapcsolatok. Eszméletlenek ezek a fiatalok, az egyik nap még vadul szexelnek a következő nap meg mindennek elmondják egymást. Engem ez még mindig megdöbbent, pedig hány ilyen valóságsót végignéztem már. :(
    Mondjuk egyhuzamban nem lennék képes végignézni, így is van hogy kihagyok 1-1 részt.

    VálaszTörlés
  3. Komolyan nézed az Éden Hotelt??? Mikor véletlen odakapcsolok szinte érzem h pusztulnak az agysejtjeim :D Mondd hogy áprilisi megkésett tréfa pls:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézem bizony, mint minden saját gyártású műsort a kerttévéken. Tv-t csak ezekre a műsorokra tartok. :) Kabaré műsorokon nem tudok röhögni, de ezeken nagyon.
      Mindig az jut eszembe, hogy hihetetlen milyen emberek vannak a világon.
      Az ÉH teljesen más mint a többi beköltözős show, itt a nézőknek nem kell játszani, hisz nem ők szavaznak és emiatt teljesen más a műsor, mint mondjuk a vv vagy a tehetségkutatók.
      Mindent az érdekek alakítanak, nincs barátság, szerelem, aki naiv az el is hullik. Óriási jelentősége van a taktikának, hogy ki hogy tud csapatban dolgozni.
      Tulajdonképpen a pszichológiáját szeretem ezeknek a műsoroknak. Azt figyelni hogyan működnek az emberek az ilyen fura helyzetekben. Szerintem jó tanulmány főleg egy pszichológus végzettségűnek. :)
      Hónapokig nézve viszont tényleg tömény. De ennek nemsokára vége.

      Törlés
  4. A párom is pont ezt mondja róla, szerinte már pszichológusok is válogatják ki az emberkéket és küldenek be olyanokat, akikkel kicsit felpezsdíthetik a műsort. Egyszóval ők mozgatják a szálakat......hát....nem kizárt.:)

    VálaszTörlés
  5. Ebbe a formátumba nagyon beleszólhatnak a szerkesztők úgyhogy lehetséges. De nekem pont ez tetszik benne, hogy nem a néző dönti el szimpátia vagy akármi alapján hogy ki nyerje a fődíjat.

    VálaszTörlés
  6. igen szerintem is jó, de én más műsoroknál nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a nézők döntenek. Kicsit összeesküvés-elmélet mániás vagyok.:)

    VálaszTörlés