2011. nov. 30.

Top 10. könyvsorozat - 8. helyezett: Fekete tőr testvériség

-->"– Szánalmas vagy.
– Te pedig több 100 éve halott, csak túl öntelt ahhoz, hogy találj magadnak egy sírt és belefeküdj."



2009-ben kezdtem el olvasni amikor már az Alkonyatnak köszönhetően betört a vámpírőrület kis hazánkba és elkezdtek megjelenni az ilyen témájú könyvek. Akkoriban az első 5 részt szereztem meg egyben azóta még 4 részt adtak ki magyar nyelven.

Az első rész az Éjsötét szerető nem nyerte el túlzottan a tetszésem éppen arra volt elég, hogy kíváncsivá tegyen és folytassam a következő részekkel az olvasást. Hullámzó színvonal jellemzi a könyveket, de ez természetes ilyen hosszú sorozat esetében, ennek ellenére az egyik legsikeresebb "véres-romantikus" könyvsorozat a világon.


Az amerikai Cadwell városában harcolnak egymással a testvériség tagjai régi ellenfelükkel az alantasokkal. A testvériség harcedzett, kemény és természetesen ahogy az ilyen könyvekben megszokott szexi vámpírokból áll. Elkülönülten élnek saját fajtársaiktól, de nagy tisztelet övezi őket, feladatuk, hogy megvédjék a vámpírokat az ellenségtől. 
Az alantasok a Gyilkosok rendje, küldetésük a vámpírok legyilkolása. Nincs szükségük étkezésre és nem képesek a szexre, csak akkor halnak meg ha szíven szúrják őket.
Vámpírjaink kezdetben magányosan tengetik nem túl változatos életüket, de aztán megismerkednek a szerelemmel. 


Valójában mindegyik rész egy-egy harcos szerelemre találásáról szól. Hogy ez túl csöpögősen hangzik? Igen.  Hogy miért több mégis egy szimpla nyálas regénytől? 
Ward egy külön kis világot teremtett vámpírjainak akik közül minden olvasó megtalálhatja a maga kedvencét, hisz mind kinézetre, mind tulajdonságaikban eltérő karakterek. A mellékszereplők is zseniálisak igaz nagy részük későbbi kötetekben főszereplővé is válik.
Izgalmas történetvezetés és nagyon olvasmányos, könnyed,  jó humorú stílus jellemzi a könyveket. 
Erotikus, de csak módjával mondjuk úgy 14-es karika.(Későbbi részekben felbukkan némi homoerotika de sokak kedvelt párosának kapcsolata eddig még nem teljesedett be.) 


1.rész: Éjsötét szerető: Wrath és Beth egymásra találását meséli el. Wrath a vámpírok hatalmas erővel rendelkező ám vak királya. Beth félvámpír, aki csak most ismerkedik meg ezzel a különös világgal.
Mint már említettem ez a rész nem tetszett igazán, de bevezetést nyújtott az írónő által kreált világba, megismerhettem a többi testvért, és ez meghozta a kedvemet a többi részhez.


2. rész: Síron túli szerető: Rhage és Mary története. Rhage igazi szépfiú a legerősebb és legjobb harcos a testvériségben. Belsőjében egy igazi sárkány lakozik. Ha előjön belőle még társai is veszélybe kerülnek. 
A helyzet az, hogy nem nagyon emlékszem erre a részre. Kellene már egy újraolvasás.


3. rész: Megsebbzett szerető: Zsadis és Bella története. Zsadist a leghalálosabb harcos. Élete első száz évét vérrabszolgaként élte, ami maradandó sérülést okozott a testén és lelkén egyaránt. Élvezi a fájdalmat és szeret ölni, a nőkkel sem bánik jól, de ez Bellát nem érdekli...
 Zsadist az egyik kedvenc karakterem.


4. rész: Életre keltett szerető: Butch és Marissa a főszereplői a könyvnek, de itt már más szereplők is előtérbe kerülnek. Butch ember. Hogy mit keres a testvériségben? Erről szól ez a rész.
Ez az egyik kedvenc részem.


5. rész. Feloldozott szerető: Vishous és Jane sztorija. V a legintelligensebb testvér. Látomásai vannak. Szereti a BSD-t amiben méltó párra talál Jane személyében. 


6. rész: Megváltott szerető: Phury és Cormina kettőse. Phury Zsadist ikertestvére. A leghűségesebb harcos. Cölibátust fogadott amikor testvére rabszolga volt, akinek megmentésére kísérletet tett, sajnos akkor fél lábát elveszítette. Cormina igazi mentőangyal számára a teljes lezülléstől menti meg.


7. rész: Megbosszult szerető: Revhenge és Ehlena története. Revhrenge nem a testvériség tagja ő tulajdonképpen az alvilág egyik drogbárója, származását titok övezi. Feladata, hogy megölje Wrath-t.
Testvére Bella, Zsadist asszonya. 
Ez szintén az egyik kedvenc részem. Főhőseink mellett a többiek is sokat szerepelnek.


8. rész: Halhatatlan szerető: John és Xhex kettőse. John valódi kiléte a homályba vész, a testvériség befogatta és harcossá nevelte. Xhex Rev alkalmazottja, szintén titokzatos múlttal rendelkező bérgyilkosnő.
Itt is jelentős szerepet kapnak a mellékszereplők. Külön kedvencem a Blay- Qhuinn páros.

9. rész: Felszabadított szerető: Manuel Manello és Payne sztorija. Manello ember, aki valamikor Jane-nel dolgozott együtt mint orvos. Payne pedig Vishous testvére. 
Jelenleg folyamatban van ennek a könyvnek az olvasása, részletes kritikát fogok róla írni.


A 6. rész után megjelent egy kiegészítés Beavatás címen: ez kimaradt jeleneteket, képzelt interjúkat tartalmaz a szereplőkkel.
Valamint Zsadist és Bella máshol nem olvasható történetét. 


A Fekete tőr testvériség sorozatot elsősorban nőknek ajánlom, akik már kinőtték az Alkonyat, Vámpírakadémia és társai tinédzservilágát. 
Szeretik a titokzatos szexis vámpírokat némi erotikával és jó humorral fűszerezve. A vaskos könyvektől pedig nem megijedni ha valaki rákattan az pár nap alatt kiolvassa.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a sorozatot bár még csak az első négy részt olvastam el :)

    VálaszTörlés
  2. Mindenképpen olvasd tovább :)

    VálaszTörlés