2014. ápr. 21.

Veronica Mars - A Film

2004-től 2007-ig négy évad  64 részén keresztül az amerikai UPN csatorna adta le a tininyomozó Veronica Mars történetét. Hazánkban a Viasat vállalta be 2007-ben kicsit össze-vissza, folyamatosan ismételve ezt a remek sorozatot. Én nem is bírtam kivárni, amíg a magyar tv-csatorna eljut az utolsó évadig, inkább feliratosan darálva néztem meg.  Az egyik legnagyobb kedvencem ma is, mindenkinek csak ajánlani tudom, különösen azoknak akik szeretik a vicces  tinifilmeket egy cserfes nyomozólánnyal a főszerepben.

A Sorozat: 10/10
1.évad: forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Veronica_Mars
A sorozat egy gimnazista lányról, Veronica Marsról szól, aki egy fiktív dél-kaliforniai városban, Neptune-ban él. Veronica átlagos tinédzser, a megyei seriff, Keith Mars lánya, egy nap azonban fenekestül felfordul az élete; meggyilkolják legjobb barátnőjét, Lilly Kane-t, Keith pedig nem mást vádol a gyilkossággal, mint Lilly apját, a multimilliárdos üzletember, szoftveróriás Jake Kane-t. Neptune városa hirtelen reflektorfénybe kerül; mivel Keith egy köztiszteletben álló családapát vádol a gyilkossággal, ez kiváltja a helyiek rosszallását, mindenki Keith ellen fordul, az események pedig a Mars-családot is tönkreteszik. Minden megváltozik, Keith elveszti a soron következő seriff-választást, Veronica anyja, Lianne pedig alkoholistává válik, s lelép otthonról. Veronica többé már nem tartozik a város gazdag gyermekeinek csapatához (a 90909-es körzetben lakó befolyásos szülők gyermekei), ezért szabadidejében inkább apjának segít új nyomozóirodájában, és közben igyekszik rájönni, hogy valójában ki is ölte meg Lillyt.

Főszereplők:
Veronica Mars - Kristen Bell
Logan Echolls - Jason Dhering
Keith Mars -  Enrico Colantoni
Továbbá: Tina Majorino, Chris Lowell, Percy Daggs III, Francis Capra, Amanda Seyfried,
Producer: Rob Thomas

Hogy miért most ajánlom e sorozatot? Mert 7 évvel a befejezés után idén kijött egy mozifilm, ami 9 évvel játszódik a a sorozat befejező része után. Annak idején nagy rajongótáborra tett szert a show, de sajnos a nézettsége nem volt elég a műsoron tartásra, így a 4. évad után befejezték a forgatást. Az igazi nagy fanok azonban nem nyugodtak bele és belenyúltak saját zsebükbe. Több mint 5 millió dollárt hoztak össze egy filmre. Rob Thomas és a szereplők mindegyike igencsak jófej volt, rábólintottak a folytatásra, melynek eredménye idén márciusban eljutott néhány szerencsés moziba. Hogy-hogy nem a mai nap pedig az én DVD-lejátszómba.

A film 10/8
Veronica immáron 28 éves, és a jóképű, jófiú, megbízható főiskolai szerelmével Piz-zel él együtt. Első komoly állására készül egy nagymenő new yorki ügyvédi irodába, amikor jön a hír, hogy régi osztálytársnőjét, aki időközben nagymenő popsztár lett, megölték. Na és kit gyanúsítanak a gyilkossággal? Naná, hogy Logant, a charme-os, ámde megbízhatatlan, bajkeverő, rossz fiút.

A film egyértelműen a rajongóknak szól, nem hiszem, hogy önállóan megállná a helyét.
Mindenki feltűnik benne akit az évadok során nem nyírtak ki. És milyen meglepő, sorra kerül egy 10 éves osztálytalálkozóra is. Nagyon feszes a tempó, egy pillanatig sem ül le a cselekmény, hisz most legalább 3 résznyi történetet próbáltak másfél órába belesűríteni.
Nekem bejött. Imádtam újra látni ezeket a figurákat, nosztalgikus élmény volt. Természetesen a lányokon látszik az idő múlása, Kristen-en is rajta maradt még pár kiló a szülése után, bezzeg a pasik semmit nem változtak, bár Jason nekem nagyon soványnak tűnt.
A sorozat legnagyobb erőssége mindig is Veronica karaktere és a szellemes beszólásai voltak, illetve a közte és apja közötti kapcsolat, ezek a dolgok működnek a filmen is. És végül is a rajongóknak ez a lényeg nem? Még egy érdekes cameóra is futotta a szegényes költségvetésből: James Franco ugrott be egy kis szerepre önmagát játszva.
A harmadik évadtól kialakult Logan vagy Piz tábor igényeit is kiszolgálta a történet, egy meglehetősen érdekes véggel, amivel aztán senki sem lehet igazán elégedett, bár talán.....
Piz továbbra is jófiú és jóképű, de lássuk be eléggé unalmas egy ilyen lánynak, mint V. Természetesen jómagam a Logan tábort erősítem, még akkor is ha eléggé fura a fickó. Vagy talán pont azért? :)
Szóval bőven van még a folytatásra lehetőség, akár egy újabb évad sorozatra is. Én nézném.

2 megjegyzés:

  1. Tegnap néztem meg a filmet, jó volt, tetszett, igazi jutalomjáték volt. :) Én is imádtam a sorozatot, nagyon sajnáltam hogy vége lett és persze Logan volt a kedvenc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok mindenre jó egy nyugis húsvét, több filmet és sorozatot is meg tudtam nézni a hétvégén, de ez tetszett a legjobban.
      Logan elég xarul nézett ki a filmben nem?
      Szívem szerint most újranézném az egész sorozatot.

      Törlés