2013. aug. 9.

Összefoglaló - 2013. július

Rekordot döntöttem! 14 azaz tizennégy könyvet olvastam el júliusban. Valószínű az időjárás, a pocsék tv-műsor és a kevesebb munka lehet az ok. Na meg, hogy minden más szórakozást mellőztem.
Ráadásul ennyi jó osztályzatot még nem adtam egy hónapban sem. Ebben a hőségben kicsit meglágyult az agyam szívem.

Olvasmányaim: 14 könyv

1. Ta-mia Sansa: A menekülés éve 5/5
 Itt írtam róla, a megjegyzésekben pedig Sansa hozzászólását is olvashatjátok!

2-3. Raana Raas: Időcsodák 1-2 5/4,5
Az első rész újraolvasás volt, hogy képben legyek a 2. résznél. Mit is mondhatnék, nagy kedvencem a Csodaidők sorozat és az Időcsodák sem marad el tőle. Bár most a 2. rész nem kapott tőlem 5 pontot. A molyos értékelésem itt olvasható, a hozzászólásokban Eta is reflektált. http://moly.hu/ertekelesek/1228216

4. M.C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite 5/3
Erről is írtam: íme

5. Lincoln Child: Örvénylő mélység 5/2,5
"Se nem jó se nem rossz, két hónap és már semmire sem fogok belőle emlékezni. Egy nyári napra elég volt."
Ezt írtam a molyos értékelésemben, de tévedtem mert már most sem emlékszem rá. (25 nap telt el)
Akik szerették a Gömb-öt azoknak ez is tetszeni fog, hisz ebben is a tenger mélyén találnak egy titokzatos objektumot és a körül megy a sztori.

6. J. R. Ward: Irigység 5/2,5
Az angyalos sorozat 3. része. Csak tudnám minek olvasom ezt a sorozatot. Túlírt, nem túl logikus történet, kidolgozatlan karakterek, sok erotikus jelent, igaz mindez Ward stílusában.

7-8. M.C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor 5/3,5 + A.R. és az elültetett kertész 5/3,5
Folytattam Agatha történetét két további résszel. Ráhangolódtam erre a sorozatra. Rövid, könnyed kis történetek egy fura, de szerethető főszereplővel, nem túl erős krimiszállal, de nagyon jó hangulattal.

9. David Safier: Pocsék karma 5/5
Nagyon bírtam ezt a kis szösszenetet. Véleményem.
Elérte, hogy lelkiismeret furdalásom legyen egy eltaposott hangya láttán. 

10. Bertrice Small: Szeretni minden időben 5/3
Néha szeretem a kosztümös- romantikus könyveket némi erotikával. De
Elég sok hiba van ebben a történetben pl. logikátlanság, kidolgozatlan karakterek, váratlan jellemfejlődések, nem éppen valósághű párbeszédek. Túlmagyarázós és túlírt az egész. De. Klasszak a helyszínek (Erzsébet udvara, Isztambul, Írország, Anglia) meglehetősen drámai, de ugyanakkor a végletekig romantikus. Nyílt és bátor szexjelenetekkel (bár egy kicsit lehetett volna kevesebb belőle) tűzdelt könnyed olvasmány volt.

11. Anna Gavalda: 35 kiló remény 5/5
Ez volt az első Gavalda könyv amit olvastam. Nekem nagyon tetszett, bár én inkább csak egy novellának mondanám nem pedig regénynek. Fogok olvasni tőle mást is. A történet egy problémás fiúról szól, aki hadilábon áll a tanulással és ezáltal a szüleivel is. Remek kézügyessége és imádott nagyapja azonban segítségére lehet.

12. Anthony E. Zuiker: 26-sötét kezdetek 5/4
A végén nagyon haragudtam, mert ez bizony lehetett volna 5 pontos is. Ahhoz az kellett volna, hogy olvasás közben mindig legyen mellettem internet, hogy meg tudjam nézni az egyes fejezetekhez kapcsolódó videókat. (persze angolul sem árt tudni) Mivel ez nekem nem volt adott, így azt éreztem, hogy lemaradok valamiről. Utólag bepótolva nem volt az igazi. Szóval ez az interaktív olvasás nem nekem való, de maga a történet nagyon bejött. Rettenetes, brutális krimi. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom.

13. Kordos Szabolcs. Taxisvilág, Hungary 5/3,5
A hotelekről írt könyvét azért szerettem, mert szokatlanul szépen volt megírva, már-már irodalmian. Sajnos ennek itt nem volt nyoma. A téma feldolgozása korrekt, bár hiányoltam a vidéki városok taxisait. Szívesen olvastam volna, hogy megy ez az én kis városomban. A jó cím ez lenne: Taxisvilág, Budapest.

14. Beate Teresa Hanika: Soha senkinek 5/5
A családon belüli szexuális molesztálás témáját dolgozza fel a könyv. Nagyon tetszett a stílusa, a pokoli téma ellenére a könyv csodálatosan van megírva. Nehéz róla bármit is írni, én nem is vagyok rá képes, ezért nem írtam róla külön posztot. De mindenkinek ajánlom. Annak ellenére, hogy a főszereplő 14 éves ez bizony mégsem egy tipikus YA könyv. Pár óra alatt kiolvastam, de még mindig emésztem.

A hónap könyve:  Pocsék karma

Sorozatok, film, tv:
Semmiről nem tudok beszámolni, még azokat sem néztem amikkel félben vagyok. :(
Az egyetlen sorozat amit néznék az M1-en a Killing (Gyilkosság), de mindig elmarad valami sport miatt. :(

Sajnos a blogot is elhanyagoltam és a helyzet augusztusban romlani fog, mivel most voltam/megyek nyaralni. Ígérem ősztől újra beindul.
A Szent Johanna gimiről szóló bejegyzéseim legyőzhetetlenek, de nagy örömömre sokakat érdekelt a Holtodiglanról és A menekülés évéről írt véleményem.
Az Usa-ból az elmúlt hónapokban nagyon megnőtt a kattintgatások száma a blogomra. Rettentően kíváncsi lennék mi érdekelte őket.


A havi zeneajánlóm: Naughty Boy ft Sam Smith: La La La
 http://www.youtube.com/watch?v=3O1_3zBUKM8
A 21 hónapos keresztfiamnak az egyik kedvence mostanában. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése