2012. nov. 2.

Összefoglaló - 2012 október

Bizony az október nekem két szempillantás közben valahogy eltűnt. Megvolt a szokásos őszi meló vagyis a kukoricaszedés és szüret. És leesett az első hó is!
Úgy látszik az ősz beköszöntével romantikus hangulatba kerültem, mert kizárólag csak ilyen könyveket olvastam, igaz közben Dextert néztem. :D

Októberi olvasmányaim (4):

1.Julia Quinn: A herceg és én
A Bridgerton család sorozatának első része. Nagyon sok ismerősöm dicsérte a moly-on, így meglehetősen magas elvárásokkal vágtam neki, és talán ez volt a baj. Mert bizony csalódottan vettem tudomásul, hogy engem nem ragadott magával sem a történet, sem a szereplők, de még az oly sokszor ezzel az írónővel kapcsolatban emlegetett humor sem. Jó szívvel 5/2-re értékeltem. De ez ne riassza el azokat akik szeretik a kosztümös romantikát.

2. Fábián Janka: Emma fiai
3. Fábián Janka: Emma lánya
E két könyvről az összefoglalómat kiegészítve a korábban olvasott első résszel itt lehet olvasni.

4. E. L. James: A szürke ötven árnyalata
A könyvről amiről mindenki beszél az értékelésem itt olvasható.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hónapokig kínlódtam Lakatos Levente: Barbibébi című könyvével. Most októberben úgy döntöttem, hogy nem vagyok hozzá elég mazochista, úgyhogy nem egészen a felénél de abbahagytam. A stílussal nem volt bajom, de a történet és a szereplők kritikán aluliak. 5/1

A hónap könyve az Emma lánya.

 Sorozatok és TV

Britney és Vill.i.am
Végre van mivel tölteni a péntek és szombat estéket. Az X-Faktor élő adásairól a beszámolóimat meg lehet találni az x-faktor címke alatt az oldalsávban. Nézem az amerikai Faktort is a cool tv-n, jelenleg a mentorháznál tartanak, nagyon meglepő de szerintem a tini korosztály a 12-16 évesek nagyon erősek. Ó és Britney háza meg onnan a kilátás az maga a csoda. Imádom.

Ami a Voice-t illeti, szerintem dögunalom. Még röhögni sem lehet a rossz énekeseken, ugyanakkor meg mindenkire megfordulnak pedig a legtöbb semmivel sem jobb mint az X-be jelentkezők. Caramel és Misi egész jó, de Malek ripacskodását nehezen viselem. Nem is beszélve Somlóról, aki egyáltalán nem való képernyőre, sem kinézete sem pedig a beszédkészség teljes hiánya miatt sem, persze az lehet, hogy szakmailag okés, de addig sokat kell még várni hogy kiderüljön. És élő show csak januártól lesz? Addig ez az unalomig ismételt ripacskodás megy? :(

Kivégeztem a Dexter 5. évadot. Nagyon rég néztem már ezt a sorozatot, hisz megfelelő hangulat kell hozzá, és ugyan mikor lenne az embernek hangulata egy sorozatgyilkos történetéhez ha nem októberben? :) Nagyon tetszett. Érdekes volt ahogy megoldották a 4. évad végét, szinte végig izgalmas volt a történet. Folytatom is a hatodikkal hamarosan.

Elindult tesómmal közösen nézős sorozatunk a Vámpírnaplók 4. évada.A második rész után erős késztetést érzek, hogy abbahagyjam a nézését. Szerintem nagyon gyenge, ahogy az előző évad vége is az volt. Tesóm még nézni akarja. Végül is heti 40 percet kibírok. :)

Filmek

1 azaz 1 darab film a havi adag. És még az sem volt jó. :( Természetesen folytattam a Jared Leto munkásságával kapcsolatos filmek sorát. Ezúttal a Fegyvernepper került sorra. Pocsék volt. 5/2, de a kettő pont is csak J. miatt.

Blog

Rekordlátogatottság született 1119-en kattintottak októberben a blogra. És hát mi más? Természetesen a botrányosan rossz X-Faktor váltotta ki az emberekből a legnagyobb kíváncsiságot. 8 bejegyzés született és a 10.27-i Faktorról írt írásomat nézték meg a legtöbben.

Érdekes keresési kulcsszavak is születtek, pl:
- Úgy látszik Muri Enikő átadta helyét Csobot Adélnak, így most az ő neve szerepel a legtöbbet olyan szavak környezetében, mint: szexi, ruha nélkül, pornó.
- ian somehalder macskái - miféle vámpír az ilyen? :D
- filmek cukrászdás emberről akinek... - sajnos a vége lemaradt, pedig igazán kivi vagyok mije lehet annak az embernek? :)
És a havi díjnyertes, amit direkt beírtam a keresőbe én is, de nem adott ki semmit (a blogomon), azt hiszem ehhez nem kell kommentár:
- mi az a szexelés?

Novemberre ajánlok egy kis zenét, nekem nagyon bejön és illik az őszi hangulathoz is: Adele : Skyfall
http://www.youtube.com/watch?v=DeumyOzKqgI

2 megjegyzés:

  1. Ez a cica annyira aranyos.:) Sajnálom, hogy nem tetszett Julia Quinn, próbálkozol még vele?

    VálaszTörlés
  2. A tesókám most olvassa és neki pl. tetszik. Ahogy néztem 3,5-4,5 között pontozta, úgyhogy szerintem még ínséges időkben előveszem. :)

    VálaszTörlés