2012. jún. 5.

Összefoglaló - 2012. május

Ahogy az elmúlt hónapban ismét a 6-os a bűvös szám, ennyi könyvet olvastam el. Ráadásul a fele magyar író tollából származó történet.


Könyvek:

Diana Rowland: A démon jele
A véleményem a könyvről itt olvasható: http://ananiila.blogspot.hu/2012/05/diana-rowland-demon-jele.html

Kleinheinz Csilla: Ólomerdő
Kritikám: http://ananiila.blogspot.hu/2012/05/kleinheincz-csilla-olomerdo.html
Mindenképpen ez a havi kedvenc.


Steven Saylor: Róma
Írásom a könyvről: http://ananiila.blogspot.hu/2012/05/steven-saylor-roma.html

Steiner Kristóf: Lélekbonbon
Értékelésem a molyon: 5/3,5
Mindenízű drazsé volt ez a bonbon. Volt ami ízlett és volt ami nem.
Tetszettek a gondolatai, az ahogy papírra vetette még jobban. Szívesen olvasnék egy regényt tőle.

Benina: A boszorka fénye
értékelésem a molyon: 5/2
Meglepően igényes a fogalmazás, de ha nem kihívásra olvasom félbehagytam volna. Végig Alkonyat utánérzésem volt, mivel Claire egy az egyben Bella, és abban sem történik semmi.
Unalmas volt alig vártam, hogy kivégezzem. Azt hiszem egy időre befejeztem a pöttyös könyveket kétlem hogy ennek a folytatását elolvasom, de a stílus miatt mást (pörgősebb sztorit) szívesen olvasnék Benina-tól.

Nalini Singh: Angyali szárnyalás
értékelésem a molyon: 5/3
Jó volt, de semmi különös, hamar el fogom felejteni. Ez egyébként Singh angyalos sorozatához kapcsolódó novellás kötet. 4 történet szerepel benne.

Sorozatok:

Egyértelműen a Trónok harca uralta ezt a hónapot nálam, a 9. rész szenzációs volt. Tervezek egy külön írást róla, de előbb újranézem. :)
Még mindig lelkesen kelek hétköznap negyed 6-kor az Onedin család miatt, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszik majd.
A tv-ben nézett sorozatok közül mindenképpen meg kell említenem még a Férjem védelmében és az Erica világa című Universal Channel-en futó sorikat, mindkettő nagyon tetszik, de sajnos nem minden részt sikerül megnéznem, de nem aggódom mert ez a csatorna úgyis sokat ismétel, így előbb-utóbb belefutok a kihagyott részekbe is.
Ugyanígy vagyok az Agymenőkkel és a Beverly Hills-el is, ha elkapok egy részt oké, de ha kimarad az sem baj. 
A Vámpírnaplók lement, elég jól indult ez az évad, de a végére fokozatosan laposodott. Kicsit untam már így a vége felé, azt hiszem végképp kiöregedtem a műfajból. :(
Awake és Gyilkos elmék nézése még folyamatban.


Filmek:

Mozinak még a környékén sem jártam, láttam azért a Tetovált lány amerikai változatát. Korrekt kis film volt, de szerintem a svéd is volt ennyire jó.
Az idő krónikája című filmről sok jót hallottam, nos azt kell mondjam nekem egyáltalán nem jött be, unalmas, semmitmondó, klisés filmecske.

TV:

Éden Hotel: a végkifejlet nem volt olyan izgalmas mint tavaly, de lehet azért nem éreztem annak mert idén nem drukkoltam senkinek. Nekem egyébként tetszett ez az évad, elég érdekes figurák voltak benne.
Megasztár: győzött a papírforma, Gigi zenei ízlése nagyon távol áll tőlem, de elismerem a kvalitásait, különösen annak fényében hogy a lányka mindössze 15 éves. Azért én Andinak drukkoltam. Az meg hogy az év férfi hangja Talán Attila az egyszerűen nevetséges. Balázsnak kellett volna a hármasba bejutnia.
Csillag születik: bár a döntő már júniusra esett nem tolom át a következő összefoglalómra. Elég sok produkció kimaradt nekem, pl. a döntőben a két énekes első előadása (nem is tervezem megnézni) de amit a párosokban előadtak az nem volt meggyőző. XXL túl nagy teret adott a kosaras srácoknak, Jánost egyszerűen leénekelte Tabáni, Jenni jó énekelt de a partnere lehúzta a közös számukat, igaz a közepe felé már tetszett. Ismét egy igazi anti-sztár nyerte a tehetségkutatót, akivel az RTL sok mindent nem tud kezdeni, de náluk ez már tendencia.
Euróvízió:  az rendben van, hogy nem szavaztak a magyarokra politikai meg ilyen-olyan okokból, de az ausztráloknál, ahol felvételről leadták a műsort és megszavaztatták a népet a Compact Disco utolsó (!!!) helyen végzett. Ott is utálnak minket? Szerintem jó volt az együttes. A svéd dal hallgatása közben nekem mindig az ugrik be, hogy ez egy tökéletes szám lenne Rihanna-nak, valahogy mindig az ő hangját képzelem hozzá. Nem rossz,de nem az én ízlésem. Oké mondjuk az egész fesztivál nem az, de én mégis bírom. Az orosz mamik megvolt? Te jó ég!
A gyanú árnyékában: ahhoz képest, hogy elsőre képtelen ötletlen tartottam egész bejött. Nem láttam minden részt, de nagyon meglepődtem néha milyen jó alakítások vannak benne. Kicsit szkeptikus vagyok, hogy tényleg mindenki amatőr volt e. Mindenesetre a témák érdekesek voltak, még ha a feldolgozás néha döcögött is.

Blog:

5 bejegyzést írtam, sajnos a melóm miatt nem is ígérek többet a közeljövőre, ezt tartani sem lesz könnyű. :(
811-en kattintottak ebben a hónapban és a Démon jele volt a legolvasottabb havi írásom. 
Még mindig gyakran keresnek rajtam Klaus fanfic-et, és Muri Enikőt,  nagyon érdekli a népeket a haja a melle a pornóvideója (?). Sok szépfiút is kerestek a blogomon, félek nem tudom kielégíteni az igényeket. :D


Jó nyarat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése