2011. dec. 12.

Laurell K. Hamilton - Fagyos érintés

"Országunk alkotmánya kimondja, hogy minden ember egyenlőnek születik, de ez hazugság. Soha nem leszek képes úgy zsákolni, mint Magic Johnson, úgy autót vezetni, mint Mario Andretti és úgy festeni, mint Picasso. A tehetségünkben nem egyformának születünk. De a hely, ahol a legkevésbé vagyunk egyenlők, az a szív. A tehetségen lehet dolgozni, tanulni lehet, de a szerelem, a szerelem vagy működik, vagy sem. Vagy szeretsz valakit, vagy sem. Nem tudod megváltoztatni. Nem tudod visszacsinálni."

Előzmény: http://ananiila.blogspot.com/2011/10/top-10-konyvsorozat-10helyezett-merry.html

A Merry Gentry sorozat 6. része a Fagyos érintés.

Sztori: Merry nagybátyja a Seelie udvar királya, Taranis megvádolja  a hercegnő három testőrét azzal, hogy megerőszakolta udvarának egyik hölgyét. Egy emberi jogászokból álló testület előtt kell megcáfolni a testőröknek az őket ért képtelen vádakat. Mi célja van ezzel Taranis-nak? Az őrület jeleit mutatja? Az udvarában összeesküvés szövődik és felajánlják trónját Merry-nek, de mit szól ehhez nagynénje az Unseelie udvar királynője?



Sokkal jobb volt mint az előző rész. Végre nem csak szex hanem történet, cselekmény, izgalom is volt. Most jutott el oda a sorozat ahová már kb. a harmadik részben kellett volna. Innen lesz izgi, hogy vajon hogyan folytatja Hamilton. Nehéz lesz várni rá 1 évet, és remélhetőleg csak annyit.
A stílusa, humora most is a régi, szex jelenet éppen annyi és olyan volt ami számomra pont megfelelő. Nagyon olvastatta magát a könyv, ha lett volna rá időm egy nap alatt elolvastam volna, pedig e-bookban is több mint 500 oldal volt.
Hamilton mindkét sorozatában (a másik az Anita Blake) a stílusa mellett a férfi szereplőket szeretem a legjobban. Itt egyértelműen nagy kedvencem Fagy, és miatta haragszom is Hamiltonra (aki olvasta az érti). De szerencsére bőven van kedvelhető karakter rajta kívül is, számomra pl. : Rhys, Galen, Sholto és bírom Kitto-t is. Doyle viszont nem jön be.

Tetszett az is, hogy nem az Unseelie udvarban játszódik a történet. A lelkizések sem voltak eltúlozva. Szóval az egész jó úgy ahogy van, már most olvasnám a folytatást.
5/4,5 fél pont levonás Fagy miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése